Última hora

Leyendo ahora:

Erdogan berekedt, a választóké a szó

internacionales

Erdogan berekedt, a választóké a szó

Publicidad

Recep Tayyip Erdogan hangja nem bírta tovább a kampányt, a török miniszterelnök kénytelen volt lemondani utolsó kortesbeszédeit, hogy pihentesse elgyötört torkát a vasárnapi önkormányzati választások előtt. Erdogan csütörtöki nyilvános fellépésein magas hangon, szinte sipítva beszélt – híveiből szánalmat, ellenfeleiből gúnyos megjegyzéseket váltva ki.

Az ellenzék vezére, Kemal Kilicdaroglu gazfickónak nevezte a kormányfőt, akinek börtönben, de legalábbis száműzetésben lenne a helye. A helyhatósági választások eredménye sorsdöntő lehet: megmutatja majd, mekkora támogatottsága maradt a botrányok sújtotta kormányzópártnak, az Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP).

A megkérdezett isztambuli járókelők véleménye megoszlott. Egyikük úgy fogalmazott, hogy aggódik az ország sorsa miatt: ha az AKP győz, a jövő félelmet és megaláztatásokat tartogat. Egy másik férfi viszont azt mondta, hogy a kormánynak nincs alternatívája, ezt kívánja az ország békéje is.

Több török nagyvárosban tavaly nyáron kezdődtek kormányellenes tüntetések. A tiltakozásnak újabb lökést adott a decemberben kirobbant korrupciós botrány, amely megrendítette Recep Tayyip Erdogan helyzetét Törökországban.

En euronews estamos orgullosos de contar con periodistas en todo el mundo listos para presentarles los puntos de vista locales sobre las noticias internacionales. Lea más sobre este tema en la lengua en la que ha sido escrito.

Traducción automática

siguiente artículo